2020-05-13
夏天已到🌞,出街都會想食返冰凍嘅美食🍧,尤其係日本嘅冷麵🍜。今晚係旺角行完街,見開始肚餓就係時間搵餐廳食野,旺角女人街真係多嘢食到要行哂成條街先至得,但今日小編始終都想食返一碗冷麵🤤,而《八福》嘅套餐入面正正就有冷烏冬食🍜,一於走入去一試,等小編可以係夏日之中嚟一個冰涼爽快感🤩。🎈自選一人前 $66呢個套餐每款都有得三選一,可以又唔同嘅配搭去配合自己口味😮。主菜當然我係揀咗🎈飛魚子冷烏冬,另外有芥末、日本豉油,加係冷烏冬,口味方面較清清淡淡🌬,就算點咗醬汁,口味亦不大分別🤭,不過冷烏冬清爽,又彈牙係確實口感,夏天食冷烏冬係必食之一👏。🎈汁煮牛肉即係金菇肥牛,味道不俗😳,金菇肥牛調和到冷烏冬嘅清涼口感👅。🎈日式餃子,一共有三件🥟,同出面食到嘅日式餃子無乜唔同,一樣豬肉餡,皮炸得好香脆🦷。小編認為夏天嚟到,對於食物嘅要求同口感都會改變😍,尤其近呢幾日天氣熱得出曬汗💦,能夠食一餐又清涼又多選擇嘅晚餐📜,真係痛快淋漓。而且價錢相對算便宜✨,66蚊仲有得揀咁多款。
🎈自選一人前 $66
汁煮牛肉