2020-10-04
小编其实好少去到沙田区食饭,今日咁啱有朋友想约去沙田揾好野食☺,小编当然好乐意啦,因为太少机会去到喇😲,即刻揾一揾餐厅🏃♀️。而就单计沙田站附近商场都已经好多间食肆,咁当然要靠App啦📱。最后小编们拣咗一间系好运中心食泰式菜既餐厅🇹🇭,名叫「农民泰菜」。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈冬阴肥牛粉丝煲套餐 $78今次拣呢个餐有一啲新尝试,就系冬阴肥牛锅套餐🥘,套餐入面就包埋一碗白饭🍚同一杯嘢饮🥤。另一方面,小编就拣咗青柠梳打🤩,我哋先讲讲主菜冬阴功肥牛粉丝先😋。呢款冬阴功辣度都唔系太够辣,佢有冬阴功既香,但无冬阴功既辣,如果可以加翻多少少辣度就更完美🤨。而锅入面亦足料,有齐粉丝、肥牛、生菜,样样都好好味☺,肥牛唔会话韧到好似食橡胶,博切🔪,非常好食。一大碗冬阴功肥牛煲加碗白饭仲有杯青柠梳打饮都系$78,小编认为价钱都叫合理👏,而出餐既速度系几快,份量亦唔少。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦餐厅整体感觉好似室内环境咁,好似一间快餐店咁🤔,无乜泰式餐厅元素。食物质素亦尚算不俗,都好有冬阴功既味道😌。而餐厅位置比较远🥴,贴近好运中心尾段位置,但附近就无乜泰菜食😏,如果附近既朋友突然有兴趣尝试泰菜,亦
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈冬阴肥牛粉丝煲套餐 $78
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
餐厅整体感觉好似室内环境咁,好似一间快餐店咁🤔,无乜泰式餐厅元素。食物质素亦尚算不俗,都好有冬阴功既味道😌。而餐厅位置比较远🥴,贴近好运中心尾段位置,但附近就无乜泰菜食😏,如果附近既朋友突然有兴趣尝试泰菜,亦可一试,顶口瘾💦。