钟意食拉面既小编又继续寻找好食拉面店喇🍜,今次放工之后小编就去到旺角一间已经开咗好耐既拉面店😮,而呢间店初期既时候小编经过都见差唔多晚晚都排长龙,因为小编好怕排咁长队所以一直无去食,但今次等唔到喇,点都一定要亲自去先🧐。呢一日去就咁啱未去到繁忙时间,所以未有人龙🤩,所以即刻走入去试试,呢间拉面店个名叫做「渔场台风」⛩。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈烧海虾味豚骨拉面 $88呢款拉面系用樱花虾🦐,小编第一时间就饮啖汤底试下味道,发觉非常之热🥵,仲差少少就烫到条俐,樱花虾既味道带少甜😋,而夹杂系拉面到入口好有咬劲,同汤底一齐饮落去几丰富亦好鲜味💦。呢款拉面仲有一只半熟蛋、半块紫菜、荀、菠菜同葱,都系拉面店都会有既配菜👀。另外一提,配菜原来可以换其他配料㗎㖞,就例如半熟蛋可以换叉烧🥩,但大家要记住紫菜就唔可以换任何野既🙅‍♂️。再讲讲佢既豚肉,小编第一啖食既时候有少少呆😲,发现味道唔算话系好特别,虽然豚肉好浓郁,但系口感比较偏硬而且仲有少少干身🤔,同出面拉面店比较感觉就好唔同。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦今次小编除咗特登过嚟试到想食既拉面之外,仲发现入面既员工服务态度非常之好😻,亦都提醒小编可以
🎈烧海虾味豚骨拉面 $88
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
今次小编除咗特登过嚟试到想食既拉面之外,仲发现入面既员工服务态度非常之好😻,亦都提醒小编可以换配菜等。食紧拉面既时候睇到餐厅既装修好独特😳,风格系旧日式拉面店。另外,餐厅墙上贴咗好多食客既建议📝,小编一路食拉面一路睇住其他食客既留言觉得好窝心🥰,好似同紧一班朋友食饭感觉,大家聚埋一齐。每一位食客都比唔同既意见又或者系画一幅画去表达自己食拉面既心情💕,好有人情味。另外餐厅有分上午同下午时段❗,上午时段主要系食沾面,而下午时段就食拉面。

餐厅位置其实系非常容易去到,就喺旺角站B2出口,一路直行三个街口就已经去到啦👏。不过越夜就越多人排队,可能要等成十至二十分钟先至有位🥴,所以想食既朋友记得趁早过嚟喇👐。
2020-09-04