小编同朋友行完街之后,夜晚当然要继续揾好嘢食啦😋,小编上昼食完龙虾之后,好想继续揾啲既出名又独特款式既餐厅🤩。小编既朋友就介绍去琼华中心一间食韩式烤鸡🍗,而平时我哋听开都系以炸鸡为主,而呢间唔知味道又会系点呢?小编们决定再接再厉🍽,就试下呢间「Goobne Chicken」🐣。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈黄金脆烤鸡 $188呢款黄金烤鸡其实系咖哩味鸡肉,因为系出面好多时候黄金都以为系咸蛋🤭。而味道烤出嚟有强烈咖哩香味,渗哂入鸡肉到🤤,非常推介。呢一款黄金咖哩鸡肉比较适合大众口味,而且唔辣,香味浓烈,唔怕越食越口寡😳。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈辣椒脆烤鸡 $198呢款可能系餐厅比较辣既烤鸡,第一啖好强烈既辣味直击味蕾🤯,之后系口腔慢慢渗透。虽然呢一下感觉好辣,不过辣味既后劲就无咁犀利🤔,系辣椒些少刺激外,无太大特别😲。而且呢款特别要衬热食,因为凉咗之后既辣味变得有些少怪,整体既味道好有出入🧐。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈韩式鸡蛋卷 $148鸡蛋卷入面既配材有蟹柳、红萝卜、餐肉、酸瓜🤔。小编一啖可以放得哂入口,入面有爽口又脆既红萝卜同酸瓜带出甜味🤩,又有鸡蛋本身既蛋香,食得好滋味👄
🎈黄金脆烤鸡 $188
🎈辣椒脆烤鸡 $198
🎈韩式鸡蛋卷 $148
鸡蛋卷入面既配材有蟹柳、红萝卜、餐肉、酸瓜🤔。小编一啖可以放得哂入口,入面有爽口又脆既红萝卜同酸瓜带出甜味🤩,又有鸡蛋本身既蛋香,食得好滋味👄。
🎈部队锅 $160
呢款部队锅同出面食到既配材差唔多,有年榚、肠、芝士、餐肉同面。辣味都同样未去到辣到喷火,最紧要系越食越上瘾🤤。如果作为食烤鸡前既一款菜式,系非常开胃同丰富😻。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
今次小编嚟呢间餐厅食烤鸡系第一次,感觉同炸鸡既脆口感觉异样不大😮,但同时间烤鸡既饮食健康比炸鸡好啲。其中小编个人比较钟意食黄金脆烤鸡👍,而且烤鸡既款式仲有九款咁多,有兴趣既朋友可以嚟到琼华中心15楼👀,试试呢个韩国烤鸡。
辣椒脆烤鸡
黄金脆烤鸡