2019-12-03 124 浏览
东涌虽然开多左个新商场,但餐厅选择仍然唔多。即使你对食物冇乜要求,如果撞正食饭时间,四方八面就会涌出一大堆人,想揾间有位嘅餐厅都唔容易。今次介绍嘅系新商场开嘅罗麦记,佢算系喺东涌唔多餐厅选择中,食物质素唔错得黎价钱又唔算贵嘅餐厅。罗麦记有唔少分店,虽然佢走民华、敏华、翠华果啲新茶餐厅路线(旧式代表有银龙),但餐牌就较民华多选择,有啲仲好似几有特色添。但由于好多时都要快食,多数都系叫佢嘅午市套餐,好似粟米鸡丝饭(但冇影相😅),朋友就试过佢嘅椒盐猪扒饭,转述返佢嘅食后感:猪扒好味、椒盐有辣味但唔会太辣,自己本身唔系好食得辣觉得啱啱好,白饭面淋嘅汁都同猪扒好夹,整体份量够食👍🏻不过假日嘢饮要散叫,加埋就冇咁抵,想试就平日去啦😉

但由于好多时都要快食,多数都系叫佢嘅午市套餐

椒盐猪扒饭

椒盐猪扒饭