2018-08-20 405 浏览
从来马鞍山被寓为美食沙漠,今日黎到呢个屋村揾朋友,撞岩下午茶时间,随便就入左呢间米线阵食tea。一直以为米线阵只得米线食,点知下午茶有迷你吉烈猪扒包,唔驶点拣,一定系order呢个。下午茶其实仲有好多其他选择。个包黎到,其实一d都唔迷你㖞,下午茶黎讲好饱添。黎到马䯃山仲要系屋村仔,完全无期望有好野食,点知咁先惊喜。扭纹包好松软,咬完一咬会弹番起,吉烈猪扒系厚身既,外脆里面嘅肉又嫩又juicy,加埋蛋黄酱同生菜,一流!朋友因为无食午餐,怕食下午餐唔够饱,所以叫左正常餐牌既米线单点。滑牛肉云吞米线醇醋酸辣汤:偷食左少少,汤底最正,少辣有埋酸菜,好野味。滑牛又真系够滑有牛味。云吞有4大粒,裹面有d虾同猪肉,好食!下次我都要食米线,唔知第二间分店唔知会唔会有咁既质素呢?环境系舒服既,任坐任倾唔嬲。因为最近某电子付款apps做紧优惠,我地就要求可唔可以分单,d staff都好好,仲要笑笑口话无问题。好体贴!

下午茶其实仲有好多其他选择。

个包黎到,其实一d都唔迷你㖞,下午茶黎讲好饱添。

滑牛肉云吞米线醇醋酸辣汤:

环境系舒服既,任坐任倾唔嬲。