2022-04-23
今次约咗去朋友屋企,所以喺佢屋企附近揾食!见到Chowtime Lunch价钱几合理所以就入咗去试!性价比一流加上店员🤵🏻♀️🤵🏻♂️服务欣勤,值得Encore!Btw, Weekend都好多客人等食下午茶,仲有呢排好Hit嘅牛角窝夫🧇,有机会入乌溪沙要试下!🌟芫荽虾意粉虽然👧🏻最近先开始食芫荽(以前觉得好臭😷),今次呢个芫荽意粉系完全可以接受!意粉捞咗海量芫荽酱(应该有用上橄榄油),芫荽切得非常幼细,味道芳香!至少虾🦐就有4大只,弹牙爽口。其他配料包括三色灯笼椒🫑、车厘茄🍅,食落几轻盈冇负担👍🏻。🌟盲曹鱼配白酒忌廉汁盲曹鱼鱼柳🐟煎得金黄,鱼肉嫩滑细腻,冇鱼骨冇腥味,鱼皮香脆!估唔到呢款中式鱼用西式烹调方法都可以煮得咁出色!白酒忌廉汁嘅酒味颇明显,海鲜配白酒🍶呢个不败组合唔会令人失望。Main Dish仲有配上海量薯角🍟同烧蔬果,有车厘茄、甘荀🥕、翠玉瓜、茄子🍆,唔会烧得太干几Juicy。🌟香煎黑毛猪扒店员事先有提醒🔔黑毛猪扒会煎至七成熟,结果猪扒某啲部份系煎至粉嫩,有啲就基本上全熟(绝对唔介意全熟🤣)。有骨黑毛猪扒略带点甘香嘅脂肪,至于瘦肉肉质嫩滑香甜,真系食到有橡果香甜味😏。如果想
🌟芫荽虾意粉
🌟盲曹鱼配白酒忌廉汁
🌟香煎黑毛猪扒
店员事先有提醒🔔黑毛猪扒会煎至七成熟,结果猪扒某啲部份系煎至粉嫩,有啲就基本上全熟(绝对唔介意全熟🤣)。有骨黑毛猪扒略带点甘香嘅脂肪,至于瘦肉肉质嫩滑香甜,真系食到有橡果香甜味😏。如果想食原汁原味就可以唔点酱汁就咁食又得,或者点啲烧汁都得🤩!
🌟南瓜蕃茄粟米忌廉汤
🤜🏻是日餐汤,听到系咁多蔬果配搭嘅Combination原本有点保留,但反正午餐加$5就有餐汤,谂住一试无妨,结果有惊喜!三种蔬果🍅🌽🎃配搭几夹又唔抢味,🥣汤嘅Texture顺滑绵密,加上汤嘅份量算几大碗!值得一试😛!
🌟热榛果拿铁// 草莓玫瑰梳打
饮品选择颇多,今次就拣咗咖啡同梳打类饮品,两款都表现不错👍🏻。草莓玫瑰梳打以草莓味🍓为主导,不太甜。咖啡就可能因为落咗Syrup☕️,👧🏻唔太试得清楚咖啡味道😫。