2022-10-08
🏝美食沙漠叹个long lunch🏝推介指数 ❤️❤️❤️❤️❣️著名美食沙漠马鞍山,沙漠都有绿洲嘅~香港人钟意打边炉系不论时间同季节,今次介绍抵食午市火锅🍲装潢怀旧香港感觉,墙上唔少插图介绍各款刁钻牛肉部位,menu 都有牛牛图教学 #长知识 🍲 2人火锅套餐 ♨️ 升级汤底鸳鸯酸菜牛骨汤,清汤萝卜牛腩、咸酸带微辣微麻的酸菜汤底,两款都唔错🥩 一次过食晒4款刁钻部位,安格斯横隔肌牛味浓郁、弹牙嫩口澳洲五花趾、油香肉味平均的牛驼峰、仲有入口柔软富弹性的匙柄🥬 配料超脆炸鱼皮、爽甜娃娃菜、金菇、蜂策豆腐、芋丝、烟韧稻庭乌冬,份量十足🧊饮品除咗汽水,拣咗开胃洛神玫瑰茶🥢另外加配必食滑尾龙、爽口弹牙手打牛筋丸、酥脆响铃、厚切鸭血同爽脆唐生菜,都系HKD28-48🫖 基本酱料都齐备,刚好拣酱时店员经过就推介秘制牛肉汁,加上柑桔酸酸哋又几好味㖞😋🌟为食嘅我点多一份炸鱼皮,店员贴心提示套餐已有炸鱼皮,每隔一段时间亦主动加汤;另外有客人点选食物后离开片刻,见到店员细心较细炉温,值得加分❣️
推介指数 ❤️❤️❤️❤️❣️
🍲 2人 火锅套餐
🧊饮品除咗汽水,拣咗开胃洛神玫瑰茶