2017-10-13
作为食人,当然唔想错过美食节,今日请左半日假去潮圣。行完几个钟,业脚好似唔系自己咁,我地要响附近舒服啲既地方揾野食。 喜来烤肉 $130 本menu上系有手指公标志的,系性价比较高既牛肉佢,切得好够薄,食落唔up,仲有啲牛味够香。有啲搞笑系,每次以为自己夹紧一片,但每次放落炉都系分到3到4片,食极都唔完! 调味酱酒鸡肉 $110 我唔食猪,所以点了牛之后就系鸡,这鸡劲入味,够咸得嚟又唔会过份,不太强酒味,全块大鸡件,烧完先剪就唔会有咁多烧焦既位。 生牛肉拌饭$98 生牛肉份量唔多,微微牛香,有咬口. 但配料十足, 萝卜丝够幼唔会好硬, 影响冧冧既牛肉同饭, 荳芽就在冧同爽之间.加埋啲辣酱同生鸡蛋, 增添不少味感. 蓝色柠檬水 $35 饮品选择很多,酒精同非酒精类都各有十几款,我就选左Somerby Apple Cider, 朋友选左蓝色柠檬水,系似Lemonade既汽水但就蓝色,应该为左靓,饮落开心啲! 依间稀来喜肉比之前食𠮶间宽敞很多, 感觉在森林与石屎森林内烧烤, 感觉不错,又够服务员,招呼都箅周到, 下次可以试下佢地既lunch先!