今日同宝宝去完T-park,之后就去左揾食。之后俾我地揾到一间好远水路既餐厅,真系好偏远,要转轻铁先去到既一个地方。哩间餐厅系蓝地轻铁站附近,落车之后要穿过村屋,小桥同埋停车场🅿️。之后就会见到一个怀旧既茶餐厅灯箱。餐厅有室内座位,亦有室外雅座。今晚有d冻所以都系坐入面暖d😂不过室外环境好舒服👇🏻尤其系近排既天气唔太热,夜晚吹下风都几relaxing架食物方面,我地叫左2个Set Dinner 同埋一份小食。小食系炸蕃薯条🍟。上面淋左糖浆,甜甜地几好食。Set Dinner 叫左一份意粉同一份牛扒。沙律新界牛牛食既草系真系清新d,蕃茄仔又清甜。再加上少少既黑醋,系好开胃架!是日餐汤周打海鲜忌廉汤蒜蓉包同Pizza Hut 既蒜蓉包唔同,系用方包烘底,再加蒜蓉焗成。外面脆香,入面软熟。卡邦尼意粉我最喜欢就系有汁既意粉,所以卡邦尼意粉绝对系我既首选。煎香左既烟肉,调味既黑胡椒,加上少少既拌碟菜,系几好味!纽西兰肉眼扒今餐既重点就系哩块肉眼扒,我地叫左5成熟。餐厅煎得几好,唔会太韧,又唔会出血汁,唔错唔错。酱汁就拣左蒜蓉汁,拌碟上既汁唔算多,有需要既记得问餐厅拎多少少。顺带一提,半碟上既薯菜,

食物方面,我地叫左2个Set Dinner 同埋一份小食。

小食系炸蕃薯条🍟。
上面淋左糖浆,甜甜地几好食。

Set Dinner 叫左一份意粉同一份牛扒。

沙律

是日餐汤
周打海鲜忌廉汤

蒜蓉包

卡邦尼意粉

纽西兰肉眼扒

顺带一提,半碟上既薯菜,好多时都会被忽略。但系今次既薯蓉就算几特别,唔系普通既薯仔蓉,而系蕃薯蓉🍠。🤤😋

最后一提,肉眼扒既size 都几大块。食唔嘥埋单既时候都几尴尬,但侍应介绍系附近有地盘工人,所以份量做番啱佢地胃口,惊佢地唔够饱开工😎身为半个地盘妹既我几钟意餐厅咁贴心,好少餐厅咁优惠既价钱份量有咁多😎