2014-06-03 2198 浏览
放工与朋友摸酒杯底倾吓计,令一天辛苦闷气都消散。今晚我约左朋友去大角咀,呢间位于栢丽酒店31楼嘅SKYZONE, 呢间酒店俾我的印象 几深刻, 第一个景好靓,望到香港五光十色的夜景,第二舒服,有得拣室内凉凉的冷气,或坐得舒服而开扬的室外,第三价钱合理,一般的价钱,可在酒店食嘢饮嘢,同享受到比较好的服务。 我地两个每人叫左杯HOUSE WHITE WINE . 侍应就问我地试唔试下佢地嘅FISH AND CHIPS ,呢度整得几好,少少地同埋配白酒几MATCH. 白酒先到,拎起酒杯时感觉咁轻嘅? 个杯似系胶做,一问之下,原来因为Skyzone 位处31楼,如果杯子不 小心被醉酒客飞落街都无咁危险,这想法实在周到。倾多两句,FISH AND CHIPS 到了,睇上去系刚炸出来的,食落去很香脆,个脆浆不太薄身,但洽到好处,脆而有质感,而鱼肉肉质滑而不实,因为咁我问侍应呢个系咩鱼,原来系纽西兰比目鱼,配上茄汁同他他酱份外滋味,食完再食薯条同SNACK. 倾吓倾吓,朋友话想点甜品,我地叫左火焰雪山,上枱时,侍应在一旧白色log上倒上酒精之后点火,酒精份量算多,一来燃烧时间颇长,我们影完相,笑左一
 倾吓倾吓,朋友话想点甜品,我地叫左火焰雪山,上枱时,侍应在一旧白色log上倒上酒精之后点火,酒精份量算多,一来燃烧时间颇长,我们影完相,笑左一轮仲烧紧,二来排得好靓嘅新鲜生果都有酒味,喜欢尝酒的都应该喜欢这甜品,这火熖 雪山功落去,原来系三色雪糕,雪糕质感软软的,味道不浓,而生果非常 新鲜同种类多,当中最特别是新鲜无花果,食落𠮶下爽口而且不太甜,非常可口。
这个BAR既舒服,可以悠闲地人人欣赏美丽景致外,价钱亦合理,最重要食物无论
卖相同实质味道都好好,由于以上各项因素,我决定下次同朋友HAPPY HOUR时,都唔使再伤脑筋了……
2014-05-05
$250 (其他)