2024-09-26 201 浏览
因为工作关系,要喺尖沙嘴食饭,尖沙嘴系就系好多餐厅,但系CP值高嘅唔系好多,有啲仲食完一肚气,收工已经够攰,想食啲好食啲嘅嘢唔想搏,就去返上次食过一间满意嘅日式餐厅。上次我嚟𠮶阵系食咗佢嘅日式火锅,今次嚟到见到佢出咗 Dinner set,好多选择价钱又唔贵,咁就试下啦我叫咗咖喱鸡稻庭乌冬set,前菜嘅饺子系正常冇乜特别,但系一定要提嘅系超级惊喜嘅玉子烧,一入口外层微焦,内里滑嫩,个面甜甜地,我其实仲想再食多一份,不过好似冇得单点,唯有下次再食。主菜咖喱鸡咖喱汁浓郁而不腻,有少少辣啱我,鸡肉嫩滑多汁,搭配上香软嘅珍珠米(我最钟意嘅米饭,我其实唔钟意食泰国香米),每一口都系满足感。食完一啖,咖喱嘅香气喺口中缭绕,令人回味无穷。稻庭乌冬煮得恰到好处,弹牙有嚼劲。仲有要推介嘅系佢哋嘅糖心蛋薯仔沙律,糖心蛋煮得生熟度刚好,完美地保持咗蛋嘅鲜味,新鲜的薯仔搭配上特制的日式酱汁,简单嘅一味菜,其实要煮得好食并唔容易,但系呢度做到了。仲有佢哋嘅串烧做紧优惠,买一送一,仲要不限选择,即系可以叫两串唔同嘅送其中一串,而唔需要两串一样,人数唔多都可以试多啲款式。串烧烧得恰到好处,可以一试。另外叫咗特饮白桃

另外叫咗特饮白桃梳打,为我疲倦嘅放工后身躯打咗一大波气!