2022-07-28
小编今次拣左一间串烧屋,近西环码头同埋泳棚,大家可以系黄昏时间,影完日落相,同朋友一路饮酒一路倾计。入面可以拣坐bar枱定两人枱,bar可以欣赏厨师嘅手势,两个人枱就较为适合撑枱脚。在位的一刻,枱面已经到准备好防疫所需嘅野:口罩袋、酒精同纸巾。十分细心同重视防疫意识。温馨提示,疫情仍然严峻,请时刻保持卫生清洁。炸鸡软骨色香味俱全,一上枱就闻到好香,酥脆可口,配酒一流,真系令人食唔停口。西京银鳕鱼卖相十分之好,好有心机烧出嚟,鱼油同花纹好多,入口香脆松软,每一啖都感受到银鳕鱼嘅香味。另外,粉红色莲藕一定要食,当你感觉好油腻嘅时候,会帮到你。烧牛舌厚烧牛舌,每块都有1cm厚,有口感,一啲都唔韧,诚意十足。烧安格斯牛柳块块都好厚,烧完出嚟,中间仲系粉红色,嫩口加上肉感、油质,令人食唔停口。烧鸡皮略为逊色,有少少㶶,但都可以接受,香脆可口,配酒一流。烟肉荔枝比较少见一道菜,冇谂过荔枝同烟肉都好夹,一啲都唔油,两者之间取得平衡,唔会盖过大家嘅味道。自家制鸡肉串必试嘅一道串烧,口感一流,每一啖都有软骨系入面,鸡肉比例都占好多。一定要点上,真蛋黄酱,加埋鸡蛋黄嘅香,食落好有层次,呢个酱唔单止可以点鸡
炸鸡软骨
西京银鳕鱼
烧牛舌
厚烧牛舌,每块都有1cm厚,有口感,一啲都唔韧,诚意十足。
烧安格斯牛柳
烧鸡皮
略为逊色,有少少㶶,但都可以接受,香脆可口,配酒一流。
烟肉荔枝
自家制鸡肉串
必试嘅一道串烧,口感一流,每一啖都有软骨系入面,鸡肉比例都占好多。一定要点上,真蛋黄酱,加埋鸡蛋黄嘅香,食落好有层次,呢个酱唔单止可以点鸡肉串,仲可以点其他串烧,添上蛋黄香,食落会唔停口。
烧菠萝
唔酸唔太甜,对小编嚟讲,十分岩岩好,怕酸嘅朋友,都可以不妨一试。
饮品
叫左两款梳打水,西柚同热情果,小编就比较钟意西柚,酸酸甜甜,仲可以解油腻同消滞。
Ps 店主仲准备三款唔同嘅盐:抹茶盐、柚子、,大家可以分别试下。另外,店员好亲切,会解答每道串烧系咩,仲会推荐有咩好食,所以唔洗担心唔知叫咩好。