2018-10-24
在香港要吃日式放题一点都不困难,但要吃到稍有些品质保证的却不容易,今次要介绍的这家日式放题,是我一直以来都非常推荐的一家叫做缘聚西日餐厅。餐厅非常就脚,就在元朗中心地带,餐厅位置易揾,面积够晒大。我同太太决定食放题都好,一定要食到最尽,所以升级左任食松叶蟹、生蚝、鹅肝多士同埋黄金虾!首先黎一盆松叶蟹生蚝拼盘,见到真系眼前一亮,因为松叶蟹系非常大只,蟹脚足足有手掌咁大,而生蚝亦都非常巨型,望落非常新鲜,蟹脚入口非常甜美,既有口感又够鲜甜,生蚝亦都有淡淡的海水味同样新鲜蟹脚嘅尺寸真系吓亲人之后系鹅肝多士,真系第一次系放题可以食到鹅肝多士,而且系煎得恰到好处放入口肥美香口自助吧仲有雪糕提供,仲有好多唔同嘅配料可以选择寿司方面非常精美天妇罗亦炸到香脆金黄色,望见都留口水刺身选择非常多,同样非常新鲜仲有我最爱嘅冻日式小食雪条我非常推荐这款榴梿味雪条,榴梿味香浓另外一款牛乳雪糕也非常值得推介
餐厅非常就脚,就在元朗中心地带,餐厅位置易揾,面积够晒大。
首先黎一盆松叶蟹生蚝拼盘,见到真系眼前一亮,因为松叶蟹系非常大只,蟹脚足足有手掌咁大,而生蚝亦都非常巨型,望落非常新鲜,蟹脚入口非常甜美,既有口感又够鲜甜,生蚝亦都有淡淡的海水味同样新鲜 蟹脚嘅尺寸真系吓亲人
自助吧仲有雪糕提供,仲有好多唔同嘅配料可以选择 寿司方面非常精美 天妇罗亦炸到香脆金黄色,望见都留口水
刺身选择非常多,同样非常新鲜 仲有我最爱嘅冻日式小食
雪条我非常推荐这款榴梿味雪条,榴梿味香浓
另外一款牛乳雪糕也非常值得推介