2017-04-07
今日和友人去了一个好特别的地方庆祝生日。就是在工厂里面,而家都好盛行。 今次就嚟到葵兴区,因这里有个法国生蚝环球海鲜自助餐。个名都好劲。其实系一个半自助餐,有3个餐供选择,由6pm ~10pm 自订两小时。好有弹性,唔错。我地就拣了B餐298元一位。去到目的地,推门进去,一啲完全唔觉去了工厂,里面装修很好舒服,坐位摆位会太迫。我地约了6点,趁人少少就望下有什么野食。哗...见到个好多海鲜嘅个海鲜山,好新鲜.又有3款热荤,炸物。多款饮品。仲有些打边炉的食物。蚝当然唔少得,有两款可以任食。仲有鱼生,甜品,生果。真系环球海鲜自助餐,唔系浪得虚名。咁多嘢食,点都要攞啲嚟食。椒盐猪扒,已切了细细件,微辣,唔靭,味道啱啱好。西兰花班片~西兰花好爽,班片都好大件,好新鲜。生蚝当然要食啦…我系门外汉,但都觉得好新鲜,充满海水味。自助餐的食物不敢攞太多,因为仲有B 餐的食物要吃。原来B 餐都有好多食物~香草蜜汁京烧猪仔骨黑松露酱伴矶烧鲍鱼,铁板秘酱虾碌,茄汁蟹肉意粉,意大利海鲜冰山,炭烧三文鱼鳍,车打芝士培根脆件,金华火腿上汤娃娃菜依啲都有好多样,真的不用吃自助餐啲食物,哈哈。意大利海鲜冰山~好新鲜,有
去到目的地,推门进去,一啲完全唔觉去了工厂,里面装修很好舒服,坐位摆位会太迫。我地约了6点,趁人少少就望下有什么野食。 哗...见到个好多海鲜嘅个海鲜山,好新鲜.又有3款热荤,炸物。多款饮品。仲有些打边炉的食物。
蚝当然唔少得,有两款可以任食。仲有鱼生,甜品,生果。真系环球海鲜自助餐,唔系浪得虚名。 咁多嘢食,点都要攞啲嚟食。椒盐猪扒,已切了细细件,微辣,唔靭,味道啱啱好。 西兰花班片~西兰花好爽,班片都好大件,好新鲜。 生蚝当然要食啦…我系门外汉,但都觉得好新鲜,充满海水味。 自助餐的食物不敢攞太多,因为仲有B 餐的食物要吃。 原来B 餐都有好多食物~香草蜜汁京烧猪仔骨 黑松露酱伴矶烧鲍鱼, 铁板秘酱虾碌,茄汁蟹肉意粉,意大利海鲜冰山,炭烧三文鱼鳍,车打芝士培根脆件,金华火腿上汤娃娃菜
依啲都有好多样,真的不用吃自助餐啲食物,哈哈。
意大利海鲜冰山~好新鲜,有好多款。最钟意食虾及北寄贝,好爽甜,肉质弹牙。仲有炭烧三文鱼鮨,因为是炭烧,所以没有腥,肉质一丝丝,睇落唔大件,但都有好多肉食。
贵价嘅矶烧鲍鱼当然也好好味啦,肉质很弹牙,好鲜味 至于枱面个粥底锅,可以任叫安格斯牛肉作 火锅。我和友人不单止用牛肉作火锅,还拿了些粟米,南瓜等一起作火锅,令到个粥底更加甜,更好味。 我和友人吃完个粥已饱到不得知了,最后攞了啲生果来作完结。 以咁嘅价钱,有咁多嘢食,真系唔错,下次可以拣另一个餐吃