2022-11-21
📍 Beesy Bay (赤柱大街)赤柱赤柱大街86-88号地舖趁Weekend出走赤柱,远离一下都市烦嚣,减一减压。要减压当然要揾间舒适又好氛围嘅餐厅食吓嘢😆想食pizza🍕,又想配上其他食物。一间颜色鲜艳嘅黄屋仔出现眼前,而店员有推荐,好吧那就试一试😁 🟠首先要赞扬一下店员欣勤嘅接代🤵🏻♀️,有耐性地推荐客人选择那个位置最合自己心意。最后我们选择了二楼一张坐近玻璃隔离的餐枱,一边享受美食,一边欣赏窗外嘅景致。☀️🍕我们拣选了意式辣肉肠薄饼,当然啦,好少有热辣辣出炉嘅薄饼系唔好食的!所以薄饼系稳阵嘅选择,唯一要选择的就是拣自己嘅心水薄饼🍕 💰$178-HKD🐔烤鸡胸肉,佢嘅摆碟已经够颜色吸引。唔好以为得个睇字,佢个汁料真的很惹味,有🥭🥑在其中,酸酸甜甜好清新开胃嘅感觉。而鸡肉份量都大件,再加上有薯蓉,所以两人食非常足够。🤤 💰$198-HKD🍺有美食当前,加上一杯Asahi啤酒,特别有放假嘅感觉💰 $88-HKD🟠总括来说食物唔错,价钱的确贵了些少,但地处游客区,餐厅又够舒适阔落,所以贵少少都合理嘅😆
赤柱赤柱大街86-88号地舖