2016-06-01
听朋友讲系太子内街开左间主题餐厅,出于好奇我就(行完街)跑左去试啦系太子出没既朋友都应该知柏树街都系一d有小小污joe feel既茶记,所日离远见到一间装修咁靓既餐厅都几吸眼球入到去见到都好多禾秆草既装置,都几靓,合乎主题餐厅既要求Menu都几多野食,花多眼乱,用左15分钟先简好先黎个小炒类,西芹腰果鲜鱿象拔蚌见个名就知几丰富,本身见佢小炒100蚊有找唔预好多海,点知象拔蚌出奇地好多,而且好新鲜,入口爽脆架!好满意再叫个openrice好多人食既蜜汁榄角骨一上到我同fd都好担心,因为好大碟,会唔会食唔晒好浪费。。。但可能因为佢系好香口而且又甜甜地,食食下我地又食得七七八八(绝对唔可能系因为我地大食LOR!!!)最后个花甲蒸水蛋先到,一叫即蒸慢小小,但系绝对值得等待!一黎个样已经好正,排到一个花咁,男仔一定要带女仔黎俾个惊喜佢而且D蛋都几厚几深,仍然蒸到又白又滑,加埋花甲既鲜味入晒去,而且D汁有小小酒味,真系一啖接一啖唔停得口非常满意既一餐,靓环境+好美食,味道又唔贵:)
入到去见到都好多禾秆草既装置,都几靓,合乎主题餐厅既要求
Menu都几多野食,花多眼乱,用左15分钟先简好
先黎个小炒类,西芹腰果鲜鱿象拔蚌
见个名就知几丰富,本身见佢小炒100蚊有找唔预好多海,点知象拔蚌出奇地好多,而且好新鲜,入口爽脆架!好满意 再叫个openrice好多人食既蜜汁榄角骨
但可能因为佢系好香口而且又甜甜地,食食下我地又食得七七八八(绝对唔可能系因为我地大食LOR!!!) 最后个花甲蒸水蛋先到,一叫即蒸慢小小,但系绝对值得等待!
而且D蛋都几厚几深,仍然蒸到又白又滑,加埋花甲既鲜味入晒去,而且D汁有小小酒味,真系一啖接一啖唔停得口 非常满意既一餐,靓环境+好美食,味道又唔贵:)