2017-10-21 1323 浏览
难得去开荃湾,梗系揾朋友带我去食餐好野!原本佢介绍瀛喜我都唔感兴趣,因为今个月已经第二次放题,点知有惊喜! 一坐低去攞野饮,竟然有果汁啤酒,即试!又唔错㖞!仲有好多其他饮料!因为我地食放题+火锅!第一时间送左锅波波蚬,别睇少佢平平无奇,连我平时唔好蚬既人都俾佢满分! 微微辣的汁底煮波波蚬,滚左五分钟左右就开晒,仲非常入味,食到停唔到口!最衰冇得再叫,我地见火锅未到点左刺身,好快就黎到,师傅好好心机,一睇师傅的精心制作,即刻胃口大开!成十二款刺身!甜虾、三文鱼、油甘鱼、带子、北寄贝、希灵鱼、饱片等等,款款都好新鲜,特别要赞油甘鱼,肥美可口,入口有种即溶感,零腥味,好新鲜!送的冻龙虾好大只,好多人望住我地!羡煞旁人!仲有人问我地点解有!龙虾又有膏又多肉,味道比酒店的要新鲜及有龙虾味!芝士波好脆,咬开会流晒芝士出黎,滋味!芝麻鸡翼味道好食,炸得爽脆!烧虾!大爱!新鲜,虾肉弹牙,烧得香口! 火锅好多料拣!我地要左椰子鸡汤底!又一盘令人傻眼的海鲜盘!鲜虾、带子、蚝、螺、蚌及饱鱼!大部分都好新鲜,海鲜打边炉真系冇得输! 再Encore 左鲜虾!正肥牛油腻都几靓,滚三下就食得,香香的油腻满口打滚,好

芝士波好脆,咬开会流晒芝士出黎,滋味!
芝麻鸡翼味道好食,炸得爽脆!

烧虾!大爱!新鲜,虾肉弹牙,烧得香口!

火锅好多料拣!我地要左椰子鸡汤底!

肥牛油腻都几靓,滚三下就食得,香香的油腻满口打滚,好味啊,太饱冇得Encore! 大满足!

2017-10-16