2024-07-14
一早起身好想食片皮鸭😋😋顺便去饮个早茶~~一揾就揾到呢间。。其实一早已经好想试佢嘅片皮鸭架啦。。今次满足晒2个要求啦✌🏼佢个片皮鸭有3种食法~第一种食法系加入爆炸糖同蓝莓酱。。呢个系鸭最脆嘅位置。。加晒啲配料感觉就系系口入面饭鸭跳紧舞~第二种食法就系加入佢地秘制嘅黄芥末酱。。感觉系酸酸甜甜嘅感觉👍🏼第3种就系可以用薄饼包住啲鸭啦。。但佢都分别有甜同咸嘅口味去食😋😋而我就最钟意食甜𠮶种。。特别啲。。仲好开胃👍🏼当然系传统食法啦。。但都好好食😋😋而啲点心我就想讲吓个蒜香虾春卷。。佢成支雪茄咁样。。蒜香味浓好脆好好食👍🏼👍🏼仲有佢个叉烧皇。。肥瘦适中。。入口好有口感👍🏼👍🏼我就晏昼去食。。都可以唔使ᗷOOK位。。但我谂夜晚就要啦~..🦆羲和驰名烤鸭🐷叉烧王皇🐽鲜虾烧卖🍤蒜香虾春卷🦐羲和虾饺皇🦐官保大虾球🥠金砖豆腐块..📍 羲和雅苑 (尖沙咀)尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦2楼OTE203号舖..@xihehk ..=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop
顺便去饮个早茶~~
一揾就揾到呢间。。其实一早已经好想试佢嘅片皮鸭架啦。。
今次满足晒2个要求啦✌🏼
佢个片皮鸭有3种食法~
第一种食法系加入爆炸糖同蓝莓酱。。
第二种食法就系加入佢地秘制嘅黄芥末酱。。
感觉系酸酸甜甜嘅感觉👍🏼
第3种就系可以用薄饼包住啲鸭啦。。
但佢都分别有甜同咸嘅口味去食😋😋
而我就最钟意食甜𠮶种。。特别啲。。仲好开胃👍🏼
当然系传统食法啦。。但都好好食😋😋
仲有佢个叉烧皇。。肥瘦适中。。入口好有口感👍🏼👍🏼
我就晏昼去食。。都可以唔使ᗷOOK位。。
但我谂夜晚就要啦~
🦆羲和驰名烤鸭
🐷叉烧王皇
🐽鲜虾烧卖
🍤蒜香虾春卷
🦐羲和虾饺皇
🦐官保大虾球
🥠金砖豆腐块
📍 羲和雅苑 (尖沙咀)
尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦2楼OTE203号舖
@xihehk
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#xihe#hixehk#tsimshatsui#tsimshatsuifood#tsimshatsuicafe#尖沙咀cafe#尖沙咀美食#羲和雅苑#片皮鸭#海港城美食