2024-01-14 586 浏览
喂,告你知道,刚行过一家时代广场附近嘅抹茶专门店,名叫Matcha Tokyo,门面唔算大,但系抹茶控过嚟绝对会心水。呢度嘅Matcha Latte,真系劲正!奶味顺滑得黎,个抹茶味够晒正,饮落去觉得全身都暖笠笠。试咗佢哋嘅Matcha Espresso Latte,简直系咖啡撞埋抹茶,重点系,俩味咁配合,一啲都唔相冲,完全系犯规嘅好饮。至于𠮶啲掂嘅houjicha Latte,吓,焙茶味足够,微微嘅烘焙香,唔会太攻口,仲觉得自己好有品味添。另外,佢𠮶个Matcha soft-served ice cream,讲真,正到爆灯!Creamy得嚟,啖啖都浓郁抹茶香,仲要筒仔松脆,啲粉又郁到人,一试难忘呀。走埋间店,仲有啲台原宿嘅感觉添,一个字 - 正!🍵🍦👍