2016-10-16 1895 浏览
约咗朋友系旺角见面,人未到,仍有时间,揾下野食;上次试做茶汤会,今日就试下隔离个间#清玉好茶 ,依家已有4间分店,应该就唔差嘅~今次决定挑战下新野:翡翠柠檬茶!其实我唔太知咩黎嘅,不过天气咁闷热,一于就试下啲爽凉嘅饮品;个人喜好,苹果干我就要咗少冰走糖。人流都唔算多,大约5分钟到就有野饮啦!第一啖饮落去,真系xxxxx!好酸呀,口腔黏膜好似即刻皱晒咁😂问咗店员翡翠系茶,所以杯野饮就系柠檬茶~😂😂可能系因为我走糖所以个啲酸真系劲;一试难忘🙈店家采取天然庶糖配上屏东新鲜柠檬(每日都系新鲜榨出)够晒天然健康,茶味反而饮唔太到,可能啲柠檬太劲啦;但饮到后来,口中系会有啲涩味。当然,我觉得咁酸好有可能系因为我走糖嘅缘故(所以大家唔好走糖呀🙈)如果有番甜味杯野饮系会好饮好多嘅!新鲜榨嘅柠檬汁,咁多维他命C,对皮肤好,为咗靓,酸啲都饮!(P.S:店铺每日优惠有不同优惠,唔同日子亦有特定饮品优惠)
翡翠柠檬茶+芦荟
2016-10-08