2020-05-08
最近几个月爱上左食鱼,因为清清地,有益又容易消化😅 今晚同男朋友出左旺角谂晚饭食咩果阵,突然谂起上年同朋友食过既呢间鱼面专门店,一于带男友去试下😁去到都几full,等左十分钟左右~男友叫左个极上蟹匠拌鱼乌冬dinner set,我就因为唔太饿而且唔太清楚记得鱼面同鱼乌冬既分别, 所以净系追加咗个花胶浓鱼汤同鱼面,另外叫咗个小食虾兵蟹将一齐食~男友𠮶个拌乌冬有好香浓嘅蟹膏味😋 配和风汁几夹而且好适合呢啲闷热冇乜胃口嘅天气👍 鱼乌冬好烟韧好好食!😋😋 前菜有我热爱既蕃薯仔😍 啲白萝卜酸酸may may都好淋好入味~花胶浓鱼汤清清地好好饮,一啲都唔腻,饮得出落足心机煲👍👍不过我同男友都觉得鱼面70%鱼太弹牙😂😂 反而鱼乌冬50%岩岩好~虾兵蟹将(即系虾饼配蟹籽和风酱)劲香脆超弹牙!以fusion菜黎讲无得弹👏👏今晚因为唔太饿所以食唔到渔人乐脆,下次一定要食😎
去到都几full,等左十分钟左右~
极上蟹匠拌鱼乌冬
花胶浓鱼汤清清地好好饮,一啲都唔腻,饮得出落足心机煲👍👍
虾兵蟹将
今晚因为唔太饿所以食唔到渔人乐脆,下次一定要食😎