2019-03-20
荃湾其实真系一个好地方,好食既餐厅多到食唔晒!今次同左fd去食呢间越一越南牛肉粉,又多一间餐厅推荐俾大家。餐厅位置好近荃湾地铁站,行大概5分钟就到。店入面光猛阔落,同个fd两个人坐左张卡位都几舒服。餐牌上面既十大推介好吸引!!钟意食越南嘢既人一定流晒口水越一生牛肉汤河($45)食越南嘢点可以唔食生牛肉河!一碗生牛肉河系一间好越南餐厅既关键!先试汤头,鲜甜,唔会太油腻,清清地。过关!牛肉片新鲜唔老,切得薄容易熟,肉汁浸落汤到令碗河粉多左牛肉既香味。食完粉汤都俾我饮左一大碗海南鸡饭($52)friend叫左一个海南鸡饭,份量都几足,女仔未必是食得晒。我试左旧鸡,鸡肉嫩滑,而且好重要一点就系旧鸡唔算肥腻。至于油饭都几香!配埋d鸡一流!法式牛油蒜蓉鸡翼($39)其实食左个汤河已经好饱,有少少后悔嗌左个鸡翼。不过牛油蒜蓉鸡翼又好吸引鸡翼腌得几入味,外皮炸得香脆,不过食落有d油(都可能因为个时已经食饱左😂)食到咁饱埋单都系150蚊左右,仲有埋嘢饮。总括黎讲都几抵食,值得encore!
餐厅位置好近荃湾地铁站,行大概5分钟就到。
店入面光猛阔落,同个fd两个人坐左张卡位都几舒服。
餐牌上面既十大推介好吸引!!钟意食越南嘢既人一定流晒口水
先试汤头,鲜甜,唔会太油腻,清清地。过关!
食完粉汤都俾我饮左一大碗
我试左旧鸡,鸡肉嫩滑,而且好重要一点就系旧鸡唔算肥腻。
至于油饭都几香!配埋d鸡一流!
其实食左个汤河已经好饱,有少少后悔嗌左个鸡翼。
不过牛油蒜蓉鸡翼又好吸引