2019-09-16 1604 浏览
开学啦,同仔女用美食做开学礼,逐个逐个嚟,用美食饵诱佢哋倾下心事拣咗铜锣湾耀华街嘅La Postre, 上次试过尖沙咀店,对佢出品有信心,今次试下呢间出䢂位已经布置得好精致,入到去餐厅仲有啲小装饰,整个环境好relax,除咗四人枱,仲有三张bar枱,我哋被安排坐在其中一张,爽丫丫。发现还有一间私隐度极高嘅vip房呀我哋嗌咗芝士煎蟹饼做头盘, 蟹钳肉鲜美,加埋芝士, 味道更加浓郁西班牙海鲜饭,睇见都开心,有青口,大虾,蚬,西班牙火腿片,摆放得好靓。饭身煮得好香,少少辣味,份量十足,两个人一定够食阿女话一定要食返个绿茶麻薯窝夫,我同佢都系绿茶控,梗系好啦。 一嚟到佢已经心心眼,因为窝夫系由四个心心组成,加上麻薯,绿茶雪糕,蜂蜜,绿茶酱,红豆,吉士酱, 滋味无穷。 绿茶雪糕幼滑又回甘·再来一人一杯莫希托Mojito, 走酒精。荔枝莫希托,鲜杂果莫希托,新鲜生果,酸酸甜甜, 好清新喺舒服嘅环境之下大家倾下计, 叹下美食,希望呀女在新学期向住自己目标进发,阿妈同你食多几餐好嘢又点话呀

芝士煎蟹饼

西班牙海鲜饭