2021-01-02
Lady m 📍尖沙咀海港城我记得系因为徐子淇棒住左由lady m 送既千层蛋糕,然后放上ig而出名😊之后好多蛋糕店都有卖,不同既食谱亦都系网络上流传。我亦曾经试过用平底镬自制,结果厚皮得制而失败😂食过出面咁多款千层,真系lady m 系最好食。💫伯爵茶千层蛋糕 $75🍰问过朋友边款千层最好食,佢话系原味或伯爵茶😜其实伯爵茶肯定无得输,无论就咁饮同整奶冻、曲奇、蛋糕都会最受欢迎😸lady m 既伯爵茶味劲浓,唔知关唔关佢面层既mousse 事。💫玫瑰千层蛋糕 $75🍰特登买左唔同味比老公一家试下,呢只玫瑰味其实有犹豫买唔买好,因为玫瑰味唔系个个钟意,尤其当晚有两个男人系度😹但最后都系比佢既外表吸引而买左。未食之前已经闻到佢只玫瑰香,试左啖发现佢竟然系超好食😋连我老公都拣左佢做第一名,佢话原因系少食呢只味,而佢既玫瑰唔系好俗,玫瑰味淡淡的,所以佢几钟意❤️好彩无买错!💫抹茶千层蛋糕 $75🍰抹茶就紧系唔使谂,一定要买既味道,因为无论男女都钟意。而呢款系比老公妹妹挑选为第一名👏🏻lady m应该系用左啲靓靓抹茶粉去制作🍵同样地抹茶味浓得黎唔会苦,面头既粉唔会飞晒出黎,食到好狼狈,呢方面好值得
💫伯爵茶千层蛋糕 $75🍰
💫玫瑰千层蛋糕 $75🍰
💫抹茶千层蛋糕 $75🍰
抹茶就紧系唔使谂,一定要买既味道,因为无论男女都钟意。而呢款系比老公妹妹挑选为第一名👏🏻lady m应该系用左啲靓靓抹茶粉去制作🍵同样地抹茶味浓得黎唔会苦,面头既粉唔会飞晒出黎,食到好狼狈,呢方面好值得赞👍🏻
整体三款味道既千层蛋糕我都好钟意,因为佢皮真系好薄,啲cream好滑,无咁上下功夫同靓料都做唔到。但要我拣最钟意既一定系伯爵茶味。食完令我好想再食多件😩如果当时有咖啡配就超正😢