2022-07-15
老公生日惊喜《去⭐️⭐️餐厅 Arbor食Lunch》5月就book定😆仲request 埋舒服宽敞嘅sofa位俾身形庞大嘅老公🙈🙈 虽然中环一定系高楼大厦景,但25楼都算高,大玻璃采光都足够,够光猛,感觉都够宽敞。一黎就饮香槟🥂So Happy🤭明明系食西餐,但Arbor主要用日本食材烹调,所以入口又好似食紧日本菜咁☺️好得意最重要系望住菜色系会谂唔到可以咁煮,所以入口就好有惊喜,老公一路食一路都好开心💕,好想参考个烹调方式😆而我,非常enjoy美食,而且精致嘅美食仲可以一款都有多种口味,就好似个《Tuna酱油Pancake》咁,Pancake面有2种配搭,碟边亦有2款酱汁配搭,我就比较喜欢烟熏酱,摆入口一合埋口,个酱顶上味蕾,浓浓嘅烟熏味好正😍又有似食寿司嘅感觉,好过瘾😋餐前面包《法国牛油软包Brioche》非常松软老公话加入白味噌嘅面包就食得多,再加埋紫菜就好少,再加埋酱油牛油,就好似食紧味噌汤咁😋《乳鸽Pigeon》肉质嫩滑,同样都有多种配搭,我个人喜欢配花椒口味,好有惊喜🤩老公话佢去埋E所以同平时食到嘅唔同,唔会硬到食唔到《Medeleine》暖烘烘,入口顺,唔会有糖嘅颗粒感,老公
一黎就饮香槟🥂So Happy🤭
餐前面包《法国牛油软包Brioche》非常松软
《乳鸽Pigeon》
《Medeleine》暖烘烘,入口顺,唔会有糖嘅颗粒感,老公劲赞👍🏻
甜品有我喜欢嘅麻糬+豆腐雪糕+咸蛋+炸腐皮,我个人喜欢以呢种淡口味、清味蕾作结👏🏻👏🏻
🎉Happy Birthday to My World's Best Husband🎉
老公非常满意今餐,有个识食又识煮嘅老公,带佢去烹调&味道都复杂嘅餐厅实无错🤣🤣🤣
慢慢细致品尝,佢已经够晒开心啦😁
今餐我哋嗌咗3杯酒,$2-3xx/glass
嗌咗2个4C 嘅Lunch set $1776