2023-11-03
Happy Birthday to my dearest husband! 生日梗系要带老公食好西啦!朋友极力推介,日本人开嘅「黑龙」拉面。我哋今次叫咗两个拉面,一个饭,两个小食。11月生日嘅寿星就叫咗 #11月限定 《和牛牛骨拉面》,𠮶几块和牛真系不得了,超级好味!老公仲加钱加咗一份 #洋葱 ,真系成碗洋葱,加埋落去食好正!另外就梗系要叫最传统嘅拉面 #黑龙豚骨拉面 啦!个汤超级浓味,真系好似去咗日本食拉面咁,我就加钱要咗一只玉子,玉子绝对系拉面不可或缺嘅。虽然黑龙系出名食拉面,但见到人分享饭都好食,我哋就梗系叫个最特别嘅 #牛筋饭 (细),加埋葱花,真系好食到唔识形容。小食都唔少得,叫咗饺子,日式煎饺真系必食,热辣辣好好味。章鱼烧同大阪食嘅一样咁好味!另外,11月限定,Follow social media,即可获得章鱼烧2粒。老公话今日嘅生日 lunch 超满足,好彩老公做足功课揾定有咩好食。而且12点未开门就已经有人排队,我哋都系刚刚好入到去。
我哋今次叫咗两个拉面,一个饭,两个小食。
小食都唔少得,叫咗饺子,日式煎饺真系必食,热辣辣好好味。
章鱼烧同大阪食嘅一样咁好味!
而且12点未开门就已经有人排队,我哋都系刚刚好入到去。