2018-02-09
我为著老公生日都睇左好多餐厅, 间间都好吸引, 最后, 由于老公系尖沙咀放工, 我同一时间订左2门餐厅, 我地就黎左isquare 29/F炊公馆啦我系利东出发到尖沙咀, 搭地铁, 真系唔容易, 但好顺利我~7:00到尖沙咀啦, 我地早左30mins到, 同老公相遇后就直接上去餐厅 当时我手拿住礼物, 但佢竟然唔为意 ^~^我系fb到订位, 店员问我电话, 好快就查出及带我地去到坐位上, 当时无咩人, 虽然我地见到好多window seat(约有6张), 但一早已被订晒啦, 店内每张枱都有距离, 但都好清楚睇到个咁靓的景 我地叫左2个 5 个course 既set dinner, 有沙律, 罗宋汤, 意粉, 牛柳(老公) / 猪胺 (我的), 芝士蛋糕 / 朱古力蛋糕我系黎之前, 同店要求系甜品用朱古力写上字比老公, 店好好, 佢地写得好靓, 仲有一支吹不熄的烛我地玩左好耐同时我地都order左每人一杯house wine, 入口好甜, 清清地, 正系用餐期间, 咁啱海面8:00幻彩, 都真系好吸引, 又加分整体set dinner 量唔系好多, 食景
牛柳 7成熟 , 薯仔
猪胺, 薯仔
整体set dinner 量唔系好多, 食景
意粉
芝士蛋糕, 朱古力蛋糕
题外话/补充资料:
眼见有一对外籍夫妻坐window seat 又可以见到幻彩, 觉得佢地好幸福:smileheart:
又留意到, 炊公馆近海有两间大房, 真系可以考虑一大班人黎食饭都系好正
我以为系主要西餐, 但在席时, 系好fusion, 多人叫中餐, 真系好特别 ^~^