2018-01-23 1223 浏览
今日我们相约一对老朋友打边炉饭聚,另加一位新成员就系他们嘅宝贝B,所以既饭聚又可玩人家嘅BB讲反呢间路边㶽位于土瓜湾美景街,位置唔难揾,餐厅环境整洁,光猛,全店贴满唔同优惠餐牌对于刚放工嘅我们真系有种食欲大增嘅感觉未点菜前,先做个火㶽指定动作>>混酱原先睇中$238/位,又麻辣鸡煲又火㶽,海鲜盘,仲有安格斯牛,但再望过少少虫草花竹笙什菌汤,最后民主投票,3.5对1,后者胜净睇汤底确实系足料非常,而且味道清甜,加上餐厅电炉火力十足,一加料唔驶半分钟就滚起真系过瘾开始前先点俩个小食开吓胃,麻酱冰菜,口感爽脆,配上麻酱香味,真系一道好好嘅饭前小食椒盐粟米,头先冰菜系冰,呢个就系火,清甜粟米,过油后拌炒椒盐香葱蒜粒,十分惹味,意外惊喜火㶽不能缺少嘅牛肌肉,油脂丰富,牛味也算不错。午餐肉鹅肠,猪颈肉,奇怪地猪颈肉看似生切,但又带有微微嘅绍酒味海鲜盘,有大虾,龙鯏鱼,象拔蚌仔,蚝,肉蟹,个人认为蚝同肉蟹都好食,新鲜,蟹肉扎实蟹籽墨鱼滑酿油条,即叫即炸,先试就咁热食,有香脆口感,再试泡汤又有另一种风味

讲反呢间路边㶽位于土瓜湾美景街,位置唔难揾,

餐厅环境整洁,光猛,全店贴满唔同优惠餐牌

对于刚放工嘅我们真系有种食欲大增嘅感觉

未点菜前,先做个火㶽指定动作>>混酱

火㶽不能缺少嘅牛肌肉,油脂丰富,牛味也算不错。

午餐肉

鹅肠,猪颈肉,奇怪地猪颈肉看似生切,但又带有微微嘅绍酒味