2024-11-28 127 浏览
老婆呢排工作好忙,返屋企仲要帮手照顾小朋友,非常辛苦,就谂住请佢去食一餐好嘅,放松一下👍🏻前几日我同事话位于天后嘅天空虎啸食物好新鲜,啱啱我老婆又好钟意食蟹,就决定带佢嚟呢度食。一到餐厅,老婆就好开心咁望住我,因为呢度嘅长脚蟹特别出名,而且仲好新鲜好食😋我哋都好期待要试吓啦!日式京葱酱油配本地鸡:一口咬落去就感受到鸡肉满满嘅汁,好鲜嫩,再配上酱油,味道更佳!阿拉斯加长脚蟹:蟹肉特别新鲜,肉质滑嫩,老婆特别钟意😘龙虾汤蒸蛋配蟹肉:龙虾汤真系有龙虾🦞嘅味道,甜甜哋,再配上蒸蛋同蟹肉,只有两个字,完美! 芝士樱花虾鲍鱼:我从来都唔知道樱花虾仲可以配搭鲍鱼!樱花虾本身嘅营养已经好丰富,再配上鲍鱼,味道更加美味🤤老婆仲一直称赞呢味菜👍🏻我哋食得好开心,老婆仲话好耐都冇同我约会,特别感谢我今日嘅安排!

阿拉斯加长脚蟹:蟹肉特别新鲜,肉质滑嫩,老婆特别钟意😘