自从土瓜湾地铁站开通之后,好多人开始介绍呢区美食,我都唔执输,即刻嚟试吓呢间人人称传统老上海味道嘅平民早餐。而家楼宇外墙保修,铺面搭哂棚,一眼就见到。其实入到去见到店面冇想像中咁传统,唔知系咪因为嚟香港之后比度同化咗,但店员就应该系正宗上海人,私底下都会用方言沟通。今日点咗两样传统早餐🥣1️⃣ 咸豆浆其实我以前去上海都冇留意到原来有咸豆浆,但喺台湾就见过,有豆花、油条、葱花、萝卜干等等,味道都ok ,可以按个人喜好加醋食用。2️⃣ 小笼包呢个小笼包真系令我好失望,虽然肉涵都几好食,不过一笼就得4个,仲要有一个穿咗漏晒汁,4个承为30蚊,真系贵夹唔好食。推荐星评:2🌟顺带一提,呢间嘢嘅服务态度唔太好,点餐叫咗3个人先点到,仲要睇佢哋面色,我就应该唔会再去喇。

而家楼宇外墙保修,铺面搭哂棚,一眼就见到。

今日点咗两样传统早餐🥣

1️⃣ 咸豆浆