2021-08-03 2696 浏览
虽然未咁快中秋节 但系时候买定月饼券 每一家舖都有各色各样既优惠吸引大家去买 我地屋企年年唔一样 年年都会试唔同既品牌 今年拣到大同老饼家 话哂老字号 应该唔差 今日去到大同 舖头内好多买月饼券既人 佢仲有现成月饼逐个买都得 但折扣就无咁多了 所以佢个menu有分现买同埋礼券两款 都几有弹性丫 有d人买黎送礼 个装就可以自由配搭同埋即食 我买左两张券 一张系双黄白莲蓉 一张系伍仁金腿月 舖头仲有好多老饼同小食 我都忍唔到手 买左几款 有光酥饼啦 原味老婆饼 豆蓉皮蛋酥 蛋黄莲蓉酥 同埋两旧马仔老婆饼甜度适中 外皮软熟 仲有一份香口感 蛋黄莲蓉酥酥大大粒蛋黄 正呀 豆蓉皮蛋酥我几钟意佢既豆蓉 佢系绿豆蓉黎架 唔太甜 不错 光酥饼有d人唔钟意佢gel住个咀同埋太干 我就好钟意 大同既光酥饼唔错 有奶油香 唔系完全无味 好好食 马仔佢系无nuts个种 简单最好食 老饼店果然系保持到水准 好期待个两款月饼呀

老婆饼甜度适中 外皮软熟 仲有一份香口感

老饼店果然系保持到水准 好期待个两款月饼呀