2010-09-18 111 浏览
成日听人讲好出名呀,搅到好想食,星期日同yan and yin一齐来试了,大家都有种感觉就系好似返工呀,bec系中环~!老字号古色古香既酒楼,几怀旧咁呀,个人都钟意,加上已越来越少旧式茶楼,阿姐推车仔同抢食而加好多酒楼都少了,多数系落order呀.....!至于食物上就觉得普通,可惜食唔到最想食既点心呀><,唔知佢有卖晒定星期日唔整得多了~!有时间会再战~!鱼翅饺~!个卖相几吸引呀,不过食落同烧卖差唔多味既(只系唔同左个样),都唔错~!山竹牛肉~!好普通,不过个人几钟意食牛肉~!鸡扎~!又系好普通呀~!不过成日觉得喱款点心好似几难变个味~!烧卖~!等左好耐仲系得普通既烧卖,冇鹌鹑蛋烧卖呀....唔开心.不过照食了,好普通!马拉糕~!好耐未食过呀,觉得几好味~!马拉糕,细个板,不过喱个有系莲容涵既,几特别~ha~!莲容包~!听讲几好味同出名呀~!即试了~!个涵都几得呀(真系有月饼既感觉),又唔觉好漏呀,几好味~!

山竹牛肉~!好普通,不过个人几钟意食牛肉~!

马拉糕~!好耐未食过呀,觉得几好味~!

马拉糕,细个板,不过喱个有系莲容涵既,几特别~ha~!

鱼翅饺
山竹牛肉