2023-02-26
华香鸡喺 1988 年创立,系一间名副其实嘅老字号,湾仔分店喺我旧工作室附近,虽然工作室已经无租 🙈 但其实我几钟意返去果头行下~ 经过嘅时候都觉得佢地挂起果 d 鸡好靓,前几日忍唔住入左去试,佢 CP 值真系高到一个点 👍🏻 200 蚊都唔驶两个人食到饱饱,劲丰富之余,仲包埋饮品!真系极推介大家去试下 🫶🏻特色四宝套餐 (+$3 转黄姜饭)个餐劲豪华 😍 有华茶鸡(即系华香鸡配茶香鸡),两款鸡都劲嫩滑又够鸡味,华香鸡用白卤水浸制,咸咸香香好高质;茶香鸡就系用秘制酱油同乌龙茶熏制,劲香烟熏味,完全系真材实料嘅味道 👍🏻 套餐,仲有卤猪耳同卤腩片,两样都好入味 🤤 配埋黄建姜饭同饮品(可选老火汤),都系 $78(如果冻饮就加 $3),真系超值 🫶🏻豉汁白鳝饭餐(加 $3 转黄姜饭)居然比我发现有鳝食 😍 除左豉汁之外,仲有仁稔、榄角、梅菜、姜葱同麻辣,劲多选择 👍🏻 鳝肉旧旧都大旧又肥美,一大盘咁真系劲豪华 😍 呢个餐一样配埋黄建姜饭同饮品(可选老火汤),然后只系 $76(如果冻饮就加 $3),真系完美演绎平靓正 🫶🏻绍兴醉猪手猪手全部大大旧,淡淡酒香够入味 🤩强烈推介一定要转黄姜饭,个
特色四宝套餐 (+$3 转黄姜饭)
豉汁白鳝饭餐(加 $3 转黄姜饭)
绍兴醉猪手
猪手全部大大旧,淡淡酒香够入味 🤩
强烈推介一定要转黄姜饭,个饭劲香劲入味,一问先知道原来黄姜饭用鸡汤黎煮,唔怪得咁正 👍🏻 而且饮品选择都多㗎,因为有我最钟意嘅杏霜,热饮仲唔需要再加钱添 💕 而且就算饭市好忙,店员全部都笑容满脸又有礼貌,好有老店果种亲切嘅感觉 👍🏻