2021-03-23 772 浏览
夜晚放咗工之后冇咩人食,但系水准仍然都系好高质,一啲都冇受影响。疫情之下真系要多多支持值得帮衬嘅餐厅高质素嘅港式罗宋汤,好浓郁好惹味,系真系古老茶餐厅嘅香港人口味。美中不足系偏咸咗少少。值得推介嘅咖喱牛腩饭,途中为多汁小饭。明明已经少饭但系都好大兜饭😂😂😂唔系𠮶啲假嘅萤光咖喱汁,而系真材实料有少少椰香嘅牛腩咖喱汁。有洋葱薯仔炒野,系最考验一间餐厅嘅师傅功力。干炒牛河真系炒得好好,牛肉片好多快,韭菜都好多,食水好靓,吵得好友镬气,上咗枱一阵都仲话系出紧烟好够热西冷牛扒薯菜,我用app落单,揿错咗。人哋个菜明明系铁板西冷牛扒,我最后拣咗碟上,拣错咗。正常应该系有咋渣声嘅铁板上牛扒下边有好多薯条,好新鲜热辣辣好好食,蔬菜都好新鲜。西冷牛扒嘅横切面,我拣咗五成熟,熟度控制得好好。中间粉红色嘅部份都唔会太un, 外面煎得好香。

炒野,系最考验一间餐厅嘅师傅功力。

牛扒下边有好多薯条,好新鲜热辣辣好好食,蔬菜都好新鲜。