2015-01-19 1575 浏览
中学同学聚,成班麻甩佬,紧喺揾啲靓牛扒食啦!今次嚟到深水埗区食依间老字号!大家几个人开心 share 一吓!依到环境装修充满八十年代风味,连餐排都非常老字号!一坐低 order 完冇耐,就整两个大麦包,大家都好惊喜!因为依家好多扒房都喺细方包仔!再跟送两碗餐汤,一白一红!我自己就饮咗个白汤,味道真喺唔错,而且够杰身,可见舖头落足整忌廉汤!我哋叫咗三个 set dinner!第一个喺《西冷牛扒餐》,要五成熟!卖相虽然平凡,唔花巧!但口感非常一流,啖啖肉唔错,唔太硬又唔太淋,非常适中!味道方面都几有牛味,可见食材新鲜!正!第二个 share 食喺《什扒餐》!有鸡扒、肠仔、烟肉、火腿!非常老字号做法,好有细个时同屋企人去扒嘅感觉!口感固然爽口弹牙,但味道都真喺唔差!我另一个食斋嘅朋友就叫咗《焗海鲜饭》!虽然话海鲜饭,但店员落单时话主要喺食鱼柳,总算喺童叟无欺,货真价实!个炸鱼柳外脆内软,忌廉汁味道啱啱,唔会太稀,都几杰身!每人平均夹咗 100 蚊左右!依个租金高企嘅时势,真喺要多多支持依类型嘅老店!
大麦包
餐汤