2019-07-30 1269 浏览
呢日 #小秘书 本来谂住 #简简单单 食两旧 #蕃薯🍠就走人,点知同事 #盛意拳拳 话要带我哋去食好嘢... #耳仔软 嘅 #小秘书 当然又落搭啦😅原来呢日佢想带我哋嚟 炳记饭店,一间我一直想试又一直唔敢去试嘅 #餐厅😃 事关好多人都同我讲「#炳记 啲嘢以前系好正㗎,而家就...」🤔加上 #炳记 又无咩花钱装修,舖面真系唔系太吸引,所以一直同 #炳记「无缘」。唔知系咪我哋早咗少少出门口,当时成间餐厅就只有我哋四个客😏 #疑似事头婆 一轮咀介绍,佢同我哋讲「呢度啲 #椒盐鲜鱿 好正㗎,试吓我哋啲 #酸甜排骨 吖」🤪 为咗顺应民意,就跟佢嘅提议嚟一碟 #椒盐鲜鱿 啦!另外听 #同事介绍 加咗个 #三杯鸡、#啫啫通菜。#椒盐鲜鱿 系唔错嘅,外皮脆脆地、但系鱿鱼肉又唔会炸得太干身,配埋啲炒香咗嘅椒盐,好好味!不过个 #三杯鸡、#啫啫通菜 对我嚟讲就认真麻麻,#三杯鸡 太多汤汁,无咗干煎嘅香气。至于个 #啫啫通菜,本来都ok嘅,但食落硬系有种怪油味🤪 用 $90@ 嚟食一餐又可以见识吓 #鲗鱼涌明物,OK啦🥳

2019-07-29