2006-02-02 19 浏览
呢间系沙田既茶餐厅真系陪伴我成长﹐都开左有十几年。未必系最好既茶餐厅﹐但却系我心头好。蛋挞最有名﹗呢间野我无开工时我一个礼拜都落去三四次食晏﹐为既都系杯奶茶﹐真系好正﹐服务亦好好﹐食客好好﹐无乜臭飞死靓仔﹐师奶同台开饭都唔噪﹐同区真系无一间好得过。不过﹐食物就真系见人见智﹐有部份真系其实麻麻地﹐例如咖喱﹐炒乌东个d﹐不过最好食就系凉瓜火腩饭﹐窝旦牛饭﹐炒公仔面等等。午餐够平﹐唔叫冻饮又有用之不尽既$5 礼卷既话﹐真系获获$22 搞掂﹐份量大﹐我次次都要叫亚姐俾少d 饭﹐平﹑快﹑正﹗环境方面﹐望落真系唔干净(甘先似茶餐厅)﹐但我从来无见过小强系d 食物饮品中出现﹐反而隔几间铺个间x辉茶餐厅望落干净但我杯奶茶就有小强。外卖来讲﹐佢地好好生意﹐我行亲去或者走人时都会见到d 亚姐送紧外卖。
系我心头好。蛋挞最有名﹗