2024-09-30
今日黎到荃湾千色汇2 期pokka cafe 记得系我初初踏入社会做嘢就认识呢间cafe(都廿几年前嘅事)😅 pakka cafe 都可算系经历了每个时代嘅变迁😅但系佢都仍然屹立不倒😊当然佢哋出品有一定保证啦 今日点左两个lunch set : 煎柠檬香草鸡扒伴时菜+吉列猪扒饭配牛肉汁及咖喱酱汁 还加$49点左一只8”深海大虾😋 煎香草鸡扒 鸡扒煎得皮脆肉嫩 肉汁保留着 绝对唔会又干又硬 恰到好处😊 吉列猪扒饭 猪扒亦都保持住肉汁 不会炸得过分 牛肉汁及咖喱汁一次过满足两种不同口味适合贪心一族🤣 选择困难症嘅人 因为已经准备咗两款唔同嘅酱汁俾你 一次过品尝到两款味道 爆发味蕾小宇宙😊 还有两杯Pokka招牌咖啡 大满足的一餐 值得推介