今时今日嘅酒吧已经唔再系18至40岁朋友嘅玩意,因为酒吧除咗有酒饮之外,仲有好多丰富美食,所以其实小朋友同长老级朋友都可以嚟消遣,今次我就嚟咗Chapter 3食晚饭。餐牌虽然选择唔算好多,但已经有沙律、汉堡、扒类、意粉、意大利饭、Pizza等,总之应有尽有。Happy Hour 啤酒🍻$56起。Edelweiss系带有花香嘅啤酒,女士好啱饮;而Paulaner就有丰富嘅泡沫,饮第一啖超正!呢个墨西哥粟米片超好食,仲可以refill。鱼子松露蟹肉伴冷意粉嘅意粉好弹牙,蟹肉都算多,混入芝麻酱,非常可口,仲要咁大碟,非常抵食!平时都钟意食burger,所以就order咗车打芝士烧菠萝吉列猪扒汉堡,佢嘅芝士系用上车打芝士酱,再配埋菠萝片同炸得卜卜脆嘅吉列猪扒,成个配搭都好出色!唯一缺憾系车打芝士酱会一路食一路流出嚟,所以食嘅时候好难顾及仪态炭烧美国顶级肉眼扒,有14安士重,仲有蒜蓉汁、黑椒汁、烧汁俾你拣,我就拣咗要烧汁七成熟。牛扒嘅七成熟做得非常之粉嫩,肉眼扒亦都够淋身,仲微微带点炭烧嘅香味,味道唔错。仲可以配埋side dishes,我就拣咗烟三文鱼沙律同埋焗薯,个人觉得三文鱼沙律🥗几好。
Happy Hour 啤酒🍻$56起。
Edelweiss  &  Paulaner
呢个墨西哥粟米片超好食,仲可以refill。
小食
鱼子松露蟹肉伴冷意粉
车打芝士烧菠萝吉列猪扒汉堡
炭烧美国顶级肉眼扒
烟三文鱼沙律
焗薯就一般啦,下次会试其他side dishes。
酸忌廉焗原只美薯
鱼子松露蟹肉伴冷意粉