2015-09-05 321 浏览
好耐都冇食过牛车水啦, 我记得当年我第一次来系阿爸带我来的, 转眼间原来呢间牛车水都开左咁多年, 都唔到都仲系到 我六点零钟来到, 估唔到仲有下午茶食, 我谂唔到食乜野, 于是就叫左个铁板肉眼扒食, 我加左6蚊要左个罗宋汤, 我觉得个汤几甜同埋几好味有好多菜, 我饮晒个汤 跟住在上个肉眼扒, 其实我食扒最钟意的煮法就系用港式铁板烧, 够晒镬气, 待应哥哥上菜时都唔敢摆得太近我, 因为火气太劲惊弹到我, 我觉得佢都几considerate 丫, 不过呢块扒用梳打粉那得好劲, 我有d肉都觉得太劲梳打粉味无食到, 但系佢个汁同埋个肉质都几OK架, 份量够多 今日系平日, 我入到去冇耐都已经满哂人啦, 都算几好生意, 我谂我下次黎唔会再食牛扒, 因为我相信海南鸡饭先至系牛车水的强项
2015-09-03