2019-01-22 152 浏览
放工一个人系中环戆居居咁行左个圈,感觉就有点饿了,平时都比较少黎到中环,所以行左一轮,决定今次就试试呢间施心毕老挝餐厅。本身系见佢个名怪怪地几得意就拣佢黎试下啦,反正又未食过老挝菜,餐厅位于中环既翡翠中心4楼,平日黎讲客人都算几多吧。红咖哩猪颈肉见求 $78问过侍应后,都推荐我食呢个红咖哩猪颈肉见求,见求系老挝姐系红米饭球,其实红咖哩都可以分得来好多种类。系泰国食到既、系越南食到既都会有分别,而老挝既红咖哩偏向无咁有辣劲,返过来既系多左一份香草味道,味道唔太呛辣,又特别香。配上简单既薯角同埋多汁爽口既猪劲肉已经非常好食,系我喜欢既味道。老挝咖啡 $17餐饮我就拣左老挝咖啡,呢款咖啡我曾经系越南河内都有饮过,因为滴漏式泡制,流水经过多层既啡粉,味道特别浓,而且刻意用了炼奶取代糖及奶,口感自然岀奇地细滑。整体我认为系唔错既一间,系有一点地道既风味,晚饭一人计唔洗百元,性价比系高的。

红咖哩猪颈肉见求 $78
红咖哩猪颈肉见求