2008-05-08 50 浏览
星期一上堂前拉好友去试面包树—之前系湾仔返工个两年既饭堂﹐就算离开左旧公司都仍然对佢念念不忘。两点半后直至收工(7:30pm) 都可以叫下午茶餐。今次我叫扒香蕉花生酱炼奶多士($14)、而友人叫扒牛油果酱吞拿鱼多士($17) ﹐包咖啡或茶﹐加$1可转麦包。味道如何﹖当然好好味啦! 花生酱用粗粒个只﹐好香好有咬感。其实我既至爱系公司三文治—三片麦饱烘底﹐内有鸡扒、餐肉、蛋、火腿、芝士(整到溶与唔溶之间)、番茄、生菜、酸菜﹐巨型到要分两轮食(留一半三个钟后食)﹐$22包野饮﹐超抵仲要超超超好味! 服务好好﹐外卖单叫一份三文治都肯送(非常感激~)﹐以前返湾仔一个礼拜起码食一次﹐连听电话个职员都认得我。最后想讲咖啡普通、但奶茶劲正! 仲要小心热﹐可能用左百二度既水冲﹐有时热到连盖都开唔到!我比较少食其他意粉或饭﹐但据经验所得﹐冬天会觉得唔够热﹐因为好多野系整定晒。

香蕉花生酱炼奶多士(前)
公司三文治