2024-06-26 1407 浏览
👍🏼抵食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️香港嘅 #港式扒房 已经买少见少,好多都系呢几年都执咗。深水埗区仲有一间怀旧嘅扒房,而且仲可以食到传统嘅 #铁板餐 。陈年嘅格仔枱布、暗暗地嘅灯光、还有一张健力士嘅海报,俾人一种摩登年代感。前菜 #餐包 好大旧,比平时一般嘅餐厅仲要大,抵食夹大件! #罗宋汤 都够足料,唔系好甜,饮落味道唔错! #肉眼扒 好大块,加上淋上黑椒汁,「滋滋咋咋」嘅铁板声,浓厚嘅黑椒味慢慢扑鼻,好有以前据扒嘅感觉!肉眼扒好厚肉,份量相当十足,而且非常嫩滑,好易入口。成块扒下面仲有唔少薯条同杂菜,包大家食得饱肚!整体上,价钱唔算好贵,而且餐厅气氛有老派港式感觉,系一般情侣约会之选!
👍🏼抵食指数:⭐️⭐️⭐️⭐️
😋好食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️