2021-10-04 117 浏览
✨老牌餐厅 变得平民化✨去亲九龙湾都会见到佢,一直都觉得佢都觉得佢系中上价钱,而且茶式无咩大变化,无咩吸引到我去食今次屋企附近新开左,就黎试试佢啦!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🔷英式街头炸鱼配七味薯条 ($75)卖相几吸引,鱼炸得好似几干身。点知⋯⋯中间食落炸浆系有D淋身,但都侧边位系有脆嘅。而味道上,有D淡味,个沙律酱相对出现,将原本淡味嘅鱼柳变得好味,我地将成个酱完全清干净,一滴不剩薯条系个种港式粗薯条,又炸到脆脆整体上系唔错的🔷香草烧原只春鸡拼薯饼 ($108)烧春鸡size并唔细,都几大只而味道适中,唔会偏咸,春鸡上整体偏干,鸡胸位尤其明显。而配菜有好多烚杂菜,令食起来唔会觉得有干啃嘅感觉,同埋拼小薯饼一齐食都几得意。而配的烧汁都系好唔错,我几钟意佢将所有汁分开上,咁样唔会整到D野食未上枱已经淋晒!🔷脆炸马介休球 (+$48)整个晚餐我最欣赏是呢个小食,外层香脆,里面的马介休(盐渍鳕鱼)分量很足,内里软绵还透有一点鱼香味,食到一丝丝的鱼蓉,薯蓉不会太多。整马介休球比较繁复,所以出面要整得好食都有一定难度。大家可以一试!整体上,我觉得价钱上变得亲民,相对平民化了。
✨老牌餐厅 变得平民化✨

今次屋企附近新开左,就黎试试佢啦!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🔷英式街头炸鱼配七味薯条 ($75)
薯条系个种港式粗薯条,又炸到脆脆
整体上系唔错的

🔷香草烧原只春鸡拼薯饼 ($108)
烧春鸡size并唔细,都几大只

🔷脆炸马介休球 (+$48)

整体上,我觉得价钱上变得亲民,相对平民化了。呢个价钱食到呢几只菜式都算几抵嘅!另外见到有好几枱叫咋另一个2人餐都好几几吸引,打算过几日比多次机会佢,再试埋!
而服务上,可能岩岩新开,待应未熟悉菜单,落单同上菜有D慢。不过态度好好嘅,值得一赞!

*另外,佢D餐具系用热水浸住送上黎,呢样好贴心
*而冻饮都唔洗额外加钱

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
👅味道 🌕🌕🌕🌑🌑
🌻环境 🌕🌕🌕🌕🌑
🐋服务 🌕🌕🌕🌖🌑
👛抵食 🌕🌕🌕🌗🌑
🔄回头率 60%

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
📍 屯门田景路31号良景商场2楼L207号舖
📞 23263236

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🔰新手厨娘👩🏻‍🍳试食员👩🏻‍🏫
纯分享