2020-10-16
讲真,本身唔想公开,因为舖头细细,怕你哋蜂拥而至我食唔到。但首先我无影响力,其次好嘢本应开心share。食过几次,主菜试过西班牙黑豚肉日本元贝台湾面(几国际化),豚肉嫩,肥瘦适中,肉味偏淡,中和返鲜鸡汤底嘅浓厚。元贝直情系一嚿嚿咁堆上嚟,慷慨程度令人感动。个面好滑但唔会无口感,最劲抽系啲葱,竟然用日本京都九条葱,系唔系好过分?老板娘傻咗!而我!感动到哭_咗!小食玫瑰露鸡翼,酒香慢慢渗出嚟,好过瘾,卤水有层次唔系咸咁简单,只只size一样,肉厚又嫩滑,拣过先奉客,诚意有眼睇。最最值得介绍系甜品🍮,至今试过几款,金箔龙眼冰粒粒龙眼都咁大咁圆,新鲜生果嘅清甜爽口,无得呃人。老板娘话男朋友做果栏生意,所以入到拣手货🤪😋另外试过芋圆杏仁露,个杏仁味好浓、好香,食紧都觉得补,块面白咗两度。芋圆软绵绵有咬口,好治愈。至于椰汁芋头糖水系最新嘅潮州风系列,我从未食过咁杰嘅芋头糖水,食到芋头丝同蓉,好饱足,不计功本,真心颠。超亲切健谈嘅老板娘话自己开店都系寻开心,钟意煮,又钟意分享,唔讲赚钱,我信咖,你去试一次就知!