2018-04-19
今日老细请食lunch,成个team去左office下面一间主要食薄饼嘅餐厅开餐。餐厅虽然唔算大,但佢系全楝大厦唯一一个额外有露天用餐区嘅餐厅,感觉开扬,所以我哋都拣左到出面坐。话明老细请,当然要食七咁食啦!我哋真系叫左七样嘢食,包括三个薄饼,三个饭面同一个小食拼盘。因为有同事食素嘅关系,我哋有两个薄饼都系素食款,包括double parmesan cheese 同杂菜两款,另一个就系 parma ham cheese pizza。依道嘅批底只有薄批可以拣,不过有成三个pizza六个人分都真系几饱吓。三只之中我最钟意parma ham,烟火腿好够味,连埋浓芝士食,yummy!! 素食pizza都唔错,食落似平时食开嘅墨西哥夹饼,芝士夹杂著唔同嘅蔬菜嚟食,起码令女士们食起上嚟冇咁guilty。面食有肉酱千层面同辣汁长通粉,前者食落juicy ,肉酱足料有层次,后者香口但不算太辣,属醒胃之选 。另外有西班牙焗饭,饭本身属少少硬身,对一向钟意食“软饭”嘅我嚟讲,唔太吸引。至于拼盘,相信系最受大家欢迎嘅一道𩠌,有鸡翼同薯条,鸡翼炸得唔错,配埋特别酱汁食就最好味,薯条份量都好多吓,可能我哋实在叫
面食有肉酱千层面同辣汁长通粉,前者食落juicy ,肉酱足料有层次,后者香口但不算太辣,属醒胃之选 。另外有西班牙焗饭,饭本身属少少硬身,对一向钟意食“软饭”嘅我嚟讲,唔太吸引。至于拼盘,相信系最受大家欢迎嘅一道𩠌,有鸡翼同薯条,鸡翼炸得唔错,配埋特别酱汁食就最好味,薯条份量都好多吓,可能我哋实在叫得太多嘢食,所以最后都食唔哂!总之都系度多谢番老细请我哋食好嘢啦!
parma ham cheese pizza
素食 pizza