2017-04-18
之前行过银杏馆都想试,不过午餐成旧水又好似贵左d,最近见到佢有个$268晚餐,好抵甘㖞!呢间社企餐厅系比长者工作的,咪睇佢地个个年纪大,其实佢地不知几灵活,我怀疑其中一个以前做Sales添,当见到你个样好似有d懊恼唔知拣咩好(个餐都真系几多野拣),老友记就top sales上身,行埋黎介绍一番。最终我地拣左前菜系韩式炸鸡,老友记话出面少有(佢岩!),主菜拣左个石头饭同汉堡包。先黎个无得拣既粟米汤,真系用粟米打蓉煮的,新鲜!至于个韩式炸鸡食落唔似食斋菜,韩式辣酱包住粒面根,洒上大量芝麻,辣辣地,几惹味!个石窝饭劲满,老友记好醒甘拎埋只碟比我笔起d𩠌,上面既肉碎又系唔似斋,似真肉碎,而且好多𩠌,啖啖都系𩠌;至于个汉堡,块肉有d似麦香鸡,唔知系大豆做既关系,定还是用花生油炸过,食起上黎好大阵花生香,但就有点油腻。咪睇佢呢个二人餐,两份主菜都好大份下,2个人系捧住个肚走人,晚餐$268绝对抵食,而且班老友记话头醒尾,系愉快既一餐!