2014-07-26 3828 浏览
喺openrice见到呢间餐厅,有我想食嘅片皮鸭同拔丝,而且环境好靓,所以同屋企人黎试下。位置非常近地铁站,好易揾。餐厅有两层,两层既装修都系古代宫廷风,好靓。张枱篏左个鱼缸,好得意 。我地叫左柚子鱼、红烧肉丸、牛肉刀削面、小鸡蘑菇、片皮鸭同拔丝士多啤梨。柚子鱼好好食!个汁酸酸甜甜好开胃,鱼肉都好滑!推荐!红烧肉丸系猪肉丸,味道有啲似红烧狮子头,但比狮子头硬少少,味道不俗。牛肉刀削面,好有口感,值得一试。小鸡蘑菇,我好似食唔到蘑菇......鸡肉好滑好好食,但屋企人反而觉得麻麻。片皮鸭,几贵。鸭同酱都冇问题,只系块皮太厚,我个人唔钟意。拔丝士多啤梨,好靓 虽然睇落冇openrice啲图咁大碟,但都劲过普通餐厅。味道就不过不失啦~另外呢到啲茶都好特别,系麦茶,茶叶系一粒粒嘅,侍应话系麦子黎 ,几特别。临走见到有枱叫左乞衣鸡,我都好想试 见到好大碟泥,客人可以亲自拎住支棍扑开佢~~

柚子鱼好好食!个汁酸酸甜甜好开胃,鱼肉都好滑!推荐!

牛肉刀削面,好有口感,值得一试。

片皮鸭,几贵。鸭同酱都冇问题,只系块皮太厚,我个人唔钟意。

拔丝士多啤梨,好靓

,几特别。

临走见到有枱叫左乞衣鸡,我都好想试
见到好大碟泥,客人可以亲自拎住支棍扑开佢~~
题外话/补充资料: 呢度连厕所都系古代风,哈哈!
2014-07-21
  • 老家柚子鱼