2023-10-20 122 浏览
今次试𝑩𝑨𝑪𝑰 ❣︎ 如果落开老兰一定会认得呢间铺,但行过咁多次都唔知原来呢间系全港第二名Pizza,今次同朋友一齐食完,真系有啲料到 (不过我个人更钟意佢嘅意粉hehe)😚✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎1️⃣ 𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑶𝒇 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂 其实佢啱啱上枱嘅时候感觉冇咩特别 (可能因为佢生得有啲似牧羊少年个pizza👉🏼详见上上个post),但食咗一啖后,觉得「嗯,果然系pizza之王」👑!佢块三文鱼真系好鬼肥美🥹🥹三文鱼脑袋狂喜!同埋佢上面啲caviar落得非常大方,人生第一次食caviar居然系喺pizza上面,好趣致🫢但啲三文鱼下面点解要收埋菠菜⋯⋯算啦我当系食菜补充营养啦🥬2️⃣ 𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂好特别嘅一个pizza!佢真系饼如其名,系星星形噶🌟不过上面放咗一条条嘅菇,我就麻麻喇🫤加埋其实已经饱饱哋,最尾我冇食到𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂,但见到朋友都食得好开心,应该几好食🤔下次再嚟嘅话再嗌个试下先~3️⃣ 𝑨𝒏𝒈𝒆𝒍𝒊 𝑹𝒆𝒅 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏几钟意呢个!首先摆盘靓已经赢咗🤙🏼再加埋佢个虾真!系!好好食,难以想像如果系龙虾会有几好食🥹同埋天使面真系唔错,下次我要自己食一盘!🍝4️⃣ 𝑵𝑫𝑼𝑱𝑨 𝑬 𝑭𝑼𝑺𝑰𝑳𝑳𝑰

✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎

1️⃣ 𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑶𝒇 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂

2️⃣ 𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂

3️⃣ 𝑨𝒏𝒈𝒆𝒍𝒊 𝑹𝒆𝒅 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏

4️⃣ 𝑵𝑫𝑼𝑱𝑨 𝑬 𝑭𝑼𝑺𝑰𝑳𝑳𝑰

感觉呢个一般般🫤啲螺丝粉几实净,有啲似手工pasta,但有啲难咬开 (牙口唔好sorly) 青酱唔错,但草味过于浓郁,可以跳过💁🏻‍♀️不过见你摆盘咁四正,俾个pass你啦🆗

✂︎-----㋖㋷㋣㋷线-----✂︎

呢间啲服务态度几好,同埋侍应哥哥会过嚟主动介绍佢哋啲招牌🧑🏻‍🍳听佢讲龙虾几唔错,下次再嚟就食龙虾+𝑺𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂!

*收加一服务费
𝑲𝒊𝒏𝒈 𝑶𝒇 𝑷𝒊𝒛𝒛𝒂